Publicaties en films

Publicaties en Films

Coauteur van 7 boeken. Bijdragen aan 12 andere boeken; schrijver van meer dan 50 wetenschappelijke publicaties en van honderden populaire artikelen, onderzoeks- en adviesrapporten.  De kennisvelden worden in het overzicht van de hieronder weergegeven kopjes gepresenteerd. Het betreft de hoofdindeling van de complete literatuurlijst, zie de te downloaden PdF-file Literatuurlijst november 2023 Voor zover er digitale versies van beschikbaar zijn, worden de publicaties op verzoek toegezonden), zie Contact. Het overzicht hieronder begint met een aantal films.  De eerste gaat over mijn werk onder de titel “Hoop voor de Sahel”. Er is ook een film over de half nomadische veehouderij in Mali, een documentaire die ik maakte over het promotieonderzoek van Dr. Abdrahamane Diallo en Gaoussou Traoré. Verder een weergave van een cruciale vergadering van boerinnenleidsters in DR Congo die leidde tot de oprichting van een landelijke overkoepelende organisatie. Tot slot een film gemaakt van een theatervoorstelling, door het IFDC Catalist geïnitieerd in Kinshasaover over voedselzekerheid in DR Congo. Door op de titels te klikken kun je de films bekijken.

I.  Films

  • “Hoop voor de Sahel” – 1975 – een film van Manus van de Kamp in opdracht van VPRO (film aan begin even op gang helpen, sorry )
  • “Op eigen benen – (Frans gesproken) 1978 – een film van Henk Breman en Andrez de Jong over de half-nomadische veehouderij in Mali.
  • Verwoestijning van de Sahel – 1996 – een interview door Tilly Jansen in opdracht van Studium Generale landbouw Universiteit Wageningen
  • “Nationale academie van Congolese boerinnen” deel 1 en deel 2 (Franstalig) cruciale vergadering van boerinnenleidsters in DR Congo.
  • Een film over een theater voorstelling over voedselzekerheid in DR Congo, door het IFDC Catalist geïnitieerd in Kinshasa, (Franstalig).

II.  Boeken                   

Agricultural development

Animal husbandry

Crop & livestock intensification

Agroforestry

III. Wetenschappelijke artikelen, studies, rapporten en interviews

Animal husbandry

Arable farming

Agroforestry

Biological- or organic agriculture

Carbon sequestration

Fisheries 

Environment and development

Crop & livestock intensification

Integrated soil fertility management

. S o i l   a m e n d m e n t s   a n d   f e r t i l i z e r

. F e r t i l i z e r

. L i m i n g

. P h o s p h a t e  r o c k

Legumes (in rangelands and agriculture)

Range land management

Desertification control

Rural development/ Dovetailing of agro-ecological and socioeconomic conditions

Land tenure & gender related constraints

Radiobiology

Miscellaneous

terug