Onze tuin

Onze tuin

Bij onze komst naar Terwolde hebben we verantwoordelijkheden verdeeld, Wil is de hoofdverantwoordelijke binnen, ik buiten. Mijn hoofdverantwoordelijkheid voor de tuin betekent niet dat Wil daar niets doet; integendeel!  Zij neemt het gazon voor haar rekening en helpt altijd bij het hooien van de wilde bloemen weide.  Die weide en de bosrand zijn met name in lente en zomer prachtig, en het dynamische proces van een zich ontwikkelende vegetatie zorgt jaarlijks voor nieuwe verrassingen.  De “waterwerken van Breman” functioneren eindelijk naar behoren. De aangeschafte pomp zorgt voor de juiste waterstand in de drie vijvers. Die pomp deed ook dienst om de tuin zo goed als mogelijk door de droogste zomer ooit te loodsen.

Mijn hoofdverantwoordelijkheid voor de tuin betekent niet dat Wil daar niets doet; integendeel!  De “waterwerken van Breman” functioneren eindelijk naar behoren. De aangeschafte pomp zorgt voor de juiste waterstand in de drie vijvers. Die deed ook dienst om de tuin zo goed als mogelijk door de droogste zomer ooit te loodsen.

Wat de groentetuin betreft hielp daarbij ook het mee door mij ontwikkelde “geïntegreerde bodemvruchtbaarheid beheer”: Voed het gewas met kunstmest en verzorg de bodem via het verhogen en onderhouden van het organische stofgehalte en via effectieve aandacht voor de zuurgraad. 

terug